Rodfrugttærte á la lasagne

Når der skal kødretter på spisebordet, er det ofte det hakkede oksekød, vi griber efter. Det kan nemlig ret let blive tryllet om til familielivretter som kødsauce, lasagne, hakkebøffer og kødboller. Her får du en ny måde at tænke hakket oksekød ind i din madlavning – nemlig som en skøn rodfrugttærte, der har et strejf af lasagne over sig. Nyd smagen af rodfrugter, bacon, oksekød og cremet mornaysauce. Opskriften følges af en video, der guider dig gennem madlavningen.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 8. marts 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tærte

280 g tærtedej, fuldkorn
2 fed hvidløg
1 løg
2 gulerødder
3 pastinakker
2 persillerødder
1 squash, rå
100 g bacon
20 g olie
350 g hakket oksekød, 3-7 %
400 g tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
2 spsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1 drys peber
400 g let mornaysauce 4 %

Salat

5 håndfulde salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 5 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hvis du har købt en færdiglavet tærtedej, så tag den ud fra køl og læs anvisningen på pakken.
3
Hak hvidløg og løg. Skræl gulerod, pastinak og persillerod og skær dem i tern. Skær også sqaush i tern.
4
Skær eller klip bacon i mindre stykker.
5
Svits løg og hvidløg i olie et minut og kom så bacon ved. Lad det svitse i et par minutter.
6
Kom gulerod, pastinak og persillerod ved. Lad det svitse til rodfrugterne begynder at få lidt farve. Tilsæt så oksekød og steg videre til kødet har skiftet farve.
7
Tilsæt tomatsauce, oregano, salt og peber og vend det rundt i grøntsagerne. Kom squash ved og vend dem rundt i den varme ret.
8
Kom tærtedejen i en tærteform - eventuelt på bagepapir. Prik bunden og forbag tærtebunden i cirka 10 minutter.
9
Fyld så rodfrugtblandingen i og hæld mornaysauce hen over. Bag tærten i cirka 25 minutter.
10
Servér et stykke tærte med salat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge de grøntsager, du har på lager også dem, der er tæt på sidste holdbarhedsdato.
Tip #2
Pynt med brøndkarse eller en anden frisk krydderurt.
Tip #3
Du kan lave din egen tærtedej eller købe den i en pakke klar til brug - som der er gjort i opskriften her.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg; pastinak; persillerod; salat; squash, rå; tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
Håndfuld 3:Bacon; hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Tærtedej, fuldkorn
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; peber; salt; tørret oregano
Mælkedressing:Let mornaysauce 4 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6203100
Fedt:29 g145 g
Kulhydrat:55 g275 g
Kostfibre:11 g55 g
Protein:31 g155 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt