Spaghetti og gulerodsstrimler med kødsauce

Spaghetti med kødsauce er en elsket favoritret på de danske spiseborde. Retten er både nem at lave, mættende og med god smag – og så hitter den højt hos de fleste børn. I opskriften her har vi suppleret den traditionelle spaghetti med lange gulerodsstrimler. Det er en nem måde at tilføre mere grønt til en klassisk opskrift uden at ændre voldsomt i den. Prøv det derhjemme – de lange orange strimler vendes sammen med spaghettien i kødsaucen inden servering, så de falder flot og farvestrålende ind i retten.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 3. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

4 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
4 spsk. krydderurter efter eget ønske
10 g olie
250 g hakket oksekød, 3-7 %
1 ds. hakkede tomater
1 bouillon, terning
salt og peber
80 g spaghetti, rå
40 g ost, 31+/ 18 % eller derover
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær gulerod i tynde strimler (brug eventuelt et mandolinjern eller en spiralizer), hak løg, hvidløg og krydderurter fint.
2
Steg løg og hvidløg klare i et par minutter i olie. Kom kødet ved, og lad det brune. Kom de hakkede tomater, bouillonterning og friske krydderurter i. Lad det koge i 10-12 minutter. Smag til med salt og peber. Tilpas eventuelt konsistensen på kødsaucen med lidt vand.
3
Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Kom de strimlede gulerødder ved i de sidste to minutter af kogetiden. Dræn fri for vand i en si.
4
Vend de kogte spaghetti og gulerodsstrimler i kødsaucen.
5
Riv osten.
6
Servér retten med ost på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt