Spicy tundeller med cremet blomkålssalat og krydderurtekartofler

Tundeller er et lækkert og billigt alternativ til den klassiske fiskefrikadelle på torskefisk. Tundellerne er lavet på dåsetun, og de smager skønt tilsat ekstra krydring. Her er det i form af blandt andet hvidløg og chilisauce, men du kan også supplere med friske krydderurter eller favoritterne fra krydderihylden. Hertil kommer krydderurtekartofler og en cremet blomkålssalat med æble, forårsløg, dild og mandler.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 12. juli 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Krydderurtekartofler

250 g kartofler
1 spsk. smør
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
salt og peber

Blomkålssalat

1 blomkål, rå
1 æble
3 forårsløg
20 g mandler
1 håndfuld dild
1 dl fraiche, 9 %
1 tsk. dijonsennep
1 nip sukker
¼ citron
salt og peber

Tundeller

1 ds. tun i vand, konserves
½ løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 æg
4 spsk. rasp
1 spsk. sriracha chili sauce
½ tsk. salt
1 knsp. peber
1 spsk. olie
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og smelt smør i kartoflerne. Pluk og hak krydderurter, og vend dem i kartoflerne sammen med salt og peber.
2
Skær blomkål i mindre stykker, og hak dem. Skær æble i tern, og snit forårsløg. Rist mandler på en tør pande, og hak dem groft.
3
Pluk og hak dild, og rør den sammen med fraiche. Smag til med sennep, sukker, citronsaft, salt og peber.
4
Vend dressingen sammen med blomkål, æble og forårsløg, og drys med hakkede mandler.
5
Dræn tun grundigt. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv gulerod. Rør det sammen med æg, rasp, chilisauce, salt og peber. Form til små kugler på størrelse med en bordtennisbold, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne.
6
Servér spicy tundeller med blomkålssalat og krydderurtekartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; forårsløg; gulerod; løg
Håndfuld 3:Tun i vand, konserves; æg
Håndfuld 4:Kartoffel; rasp; æble
Fedt:Mandler; olie; smør
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; dild; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; peber; salt; salt og peber; sriracha chili sauce; sukker
Mælkedressing:Fraiche, 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt