Stegt citronkylling med rødbede-sesamtern, salat og ost

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 11. maj 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rødbede-sesamtern

2 rødbeder, rå
10 g olie
salt og peber
2 spsk. sesamfrø

Citronkylling

1 citron
2 kyllingebryst
salt og peber

Dressing og salat

½ citron
20 g olie
1 spsk. honning
1 tsk. sennep
salt og peber
200 g salat

Andet

40 g ost, 31+/ 18 % eller derover
60 g fraiche, maks. 9 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl rødbederne og skær i tern. Vend ternene i olie, salt og peber. Vend dem så i sesamfrø. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i cirka 20 minutter.
3
Skær citron i tynde skiver. Læg så kylling på en bund af citronskiver i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og læg citronskiver på toppen. Tilbered i ovnen i cirka 20 minutter sammen med rødbedeternene. Kyllingekødet skal være gennemstegt.
4
Pres citronsaft i en kop. Rør en dressing af citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber.
5
Skær kylling i tynde skiver. Riv osten.
6
Servér kyllingskiverne med salat. Kom dressingen hen over salaten. Drys de bagte rødbedetern og ost på. Spis fraichen til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rødbede, rå; salat
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover; sesamfrø
Smagsgivere:Citron; honning; salt og peber; sennep
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt