Tatar rørt med krydderurter serveret med stegt rugbrødsknas og ost på toppen

Som du sikkert ved, er tatar en ret lavet af råt oksekød, der toppes med forskelligt tilbehør. Det hele serveres på en skive ristet eller pandestegt brød. Her får du den klassiske opskrift med et twist. Oksekødet røres nemlig med krydderurter, citron, kapers og rødløg og serveres med ristet rugbrødsdrys med mandler, ost, friske bær og salat i stedet for den traditionelle topping. Du får dermed en både frisk, indbydende og velsmagende ret, som du kan nyde både til frokost og aftensmad.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 10. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rugbrødsdrys

1 skive rugbrød
15 g mandler
10 g smør
1 nip salt

Rørt tartar

1 dl krydderurter efter eget ønske
½ citron
½ lille rødløg
1 spsk. kapers
150 g tartar, oksekød
salt og peber

Topping og tilbehør

20 g ost, 31+/ 18 % eller derover
50 g blandede bær (friske eller fra frost)
1 håndfuld blandet salat
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak rugbrød og mandler fint. Rist det i smør til det begynder at brune. Krydr med salt. Afkøl rugbrødsblandingen på en tallerken.
2
Skyl og hak krydderurter fint. Riv skal fra citron og hak rødløg fint. Dræn kapers fri for vand og riv ost.
3
Rør det hakkede kød med krydderurter, citronskal, rødløg og lidt saft, kapers, salt og peber.
4
Anret den rørte tartar på en tallerken. Drys rugbrødsdrys ovenpå og top med ost. Pynt med bær og læg salat ved.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandede bær (friske eller fra frost); blandet salat; rødløg
Håndfuld 3:Tartar, oksekød
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Mandler; ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Citron; kapers; krydderurter efter eget ønske; salt; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt