Tomat-peberfrugtsuppe med krydrede oksekødboller

Få dig en sand smagseksplosion med denne her lækre tomatsuppe tilsat sødmefulde peberfrugter og gulerod. Som ledsager til suppen kommer en portion hjemmelavede oksekødboller, som er krydret med paprika, spidskommen, oregano og et hint af varmende chili. Suppen er perfekt til enhver lejlighed, og den er en fremragende måde at forkæle både smags, syns- og duftesansen på.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 19. juni 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kødboller

1 løg
2 fed hvidløg
250 g hakket oksekød, 3-7 %
1 æggehvide
1 spsk. hvedemel
1 spsk. finvalsede havregryn
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano, frisk
½ tsk. spidskommen
¼ tsk. chilipulver
salt og peber
1 spsk. olie

Suppe

2 peberfrugter
1 gulerod
1 spsk. olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
2 ½ dl vand
½ grøntsagsbouillon, terning
1 drys tørret oregano
1 nip sukker
salt og peber

Andet

½ dl skyr naturel
½ dl fraiche, maks. 9 %
1 spsk. persille
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg fint. Bland en tredjedel af løgene med hakket oksekød, æggehvide, hvedemel, havregryn og krydderier, og rør farsen sej.
2
Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande, til de er gennemstegte.
3
Skær peberfrugt i grove tern. Skræl gulerod, og skær den i skiver.
4
Steg resten af af løg og hvidløg i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt peberfrugt, gulerod, hakkede tomater, tomatpuré, vand, bouillonterning og oregano, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 15 minutter.
5
Blend suppen, og smag til med sukker, salt og peber.
6
Rør skyr og fraiche sammen. Pluk og hak persille.
7
Anret suppen og kødboller i dybe tallerkner, og pynt med skyrblandingen og persille.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; skyr naturel; æggehvide
Håndfuld 4:Finvalsede havregryn; hvedemel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chilipulver; grøntsagsbouillon, terning; hvidløg; oregano, frisk; paprika; persille; salt og peber; spidskommen; sukker; tomatpuré; tørret oregano
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt