Valdemars kartoffelsuppe med grøntsager lavet på bål

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 5. juni 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

1 rødløg
8 fed hvidløg
500 g kartofler
4 gulerødder
2 forårsløg
600 g fersk kylling
2 spsk. olie
20 g smør
1 spsk. chiliflager
5 dl vand
1 hønsekødsbouillon, terning
3 dl mælk, maks. 3,5%
1 ½ dl fløde, 38 %
salt og peber
1 tsk. sukker
½ tsk. karrypulver
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak rødløg og hvidløg fint.
2
Skræl kartofler og gulerødder. Skær gulerødder i tern og kartofler i tynde skiver.
3
Rens forårsløg og skær i skiver.
4
Skær kylling i mundrette stykker.
5
Opvarm olie og smør i en gryde og svits rødløg, hvidløg og chiliflager i 1-2 minutter. Kom kyllingestykkerne ved og svits dem i 5-6 minutter til de har fået en god stegeflade. Kom så kartoffel, gulerod og forårsløg i. Lad dem svitse med i et par minutter og kom derefter vand og bouillonterning ved. Hæld mælk og fløde i. Lad suppen simre i cirka 20 minutter og smag til med salt, peber, sukker og karrypulver. Justér konsistensen med lidt mere vand, hvis du gerne vil have mere suppe.
6
Servér suppen i varme dybe tallerkner eller skåle.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; gulerod; rødløg
Håndfuld 3:Fersk kylling
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Chiliflager; hvidløg; hønsekødsbouillon, terning; karrypulver; salt og peber; sukker
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt