Vegetar carbonara med squash og svampe

Pasta carbonara serveres normalt med bacon eller pancetta. Her får du en vegetarisk udgave af den populære pastaret, hvor du får den tillokkende umami-smag igennem champignon og parmesan i stedet for bacon. Glæd dig til at nyde en velsmagende og mættende pastaret. Retten præsenterer sig smukt på tallerkenen og kan serveres som en lækker og hurtig ret til både hverdag og weekend.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 31. august 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

40 g spaghetti, rå
150 g champignon, rå
2 forårsløg
½ squash, rå
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 æg
10 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
1 ½ dl madlavningsfløde, maks. 9 %
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 3 og skruet op for mælkedressingen. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Kog spaghetti efter anvisning på pakken, gem kogevandet.
2
Skær champignon og forårsløg i skiver. Skær squash i tynde strimler - brug eventuelt en spiralizer eller en tyndskræller. Pres hvidløg.
3
Opvarm en pande med olie, og svits champignon, forårsløg, squash og hvidløg i et par minutter. Tag det af blusset.
4
Pisk æg, revet parmesan, fløde, salt og peber sammen, og vend det i de varme grøntsager sammen med pasta.
5
Kom lidt af kogevandet i, og giv retten et hurtigt opkog. Justér konsistensen med mere kogevand, hvis der er behov for det.
6
Servér på en forvarmet tallerken.

Tips og gode råd

Tip #1
Drys eventuelt lidt revet parmesan over retten.
Tip #2
Pynt med friske krydderurter eller spiselige blomster.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; forårsløg; squash, rå
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber
Mælkedressing:Madlavningsfløde, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:595595
Fedt:31 g31 g
Kulhydrat:50 g50 g
Kostfibre:6 g6 g
Protein:28 g28 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt