Madpakkesalat med persilledressing og hvidløgscroutoner

Har du også svært ved at finde på spændende indhold til madpakken? Her er der en lækker løsning til dig, der ønsker en mættende og velsmagende frokost uden kedelige klapsammenmadder. Madpakkesalaten, som du får opskriften på her, er sammensat af blandt andet kartofler, skinke og bønner, der er vendt med en cremet dressing. Top salaten med sprøde hvidløgscroutoner inden servering.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 7. maj 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Hvidløgscroutoner

1 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 nip salt
1 ½ fuldkornsbolle

Salat

200 g kogte kartofler
¾ agurk
2 hjertesalat
70 g radiser
½ rødløg
40 g skinke, røget
240 g sorte bønner, tilberedte

Persilledressing

1 dl persille
200 g hytteost
2 spsk. olie
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Du skal bruge kogte kolde kartofler.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pres hvidløg i en skål og bland med olie og salt. Del bollerne i halve og skær i små stykker. Vend brødstykkerne i hvidløgsolien og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Ovnbag i 12-15 minutter til de har taget farve og er blevet sprøde.
3
Skær de kogte kartofler og agurk i tern.
4
Snit hjertesalat i strimler og skær radiser i tynde skiver. Skær rødløg i tynde halve skiver.
5
Skær skinke i små stykker og dræn bønner fri for væske i en si. Skyld bønnerne og vend dem derefter i citronsaft.
6
Hak persille groft og kom det i en blender med hytteost, olie, salt og peber.
7
Vend kartofler, agurk, hjertesalat, rødløg, radiser, skinke og bønner sammen og fordel i portioner i egnede beholdere. Kom dressing og brødcroutoner i en beholder hver for sig. Kom salat og dressing på køl.
8
Kort for du skal spise: Vend dressingen sammen med salaten og top med brødcroutoner.

Tips og gode råd

Tip #1
Kartofler kan erstatte af kolde ris, pasta, bulgur, couscous eller ligende.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; hjertesalat; radise; rødløg
Håndfuld 3:Hytteost; skinke, røget; sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle; kogt kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; persille; salt; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:4701410
Fedt:20 g60 g
Kulhydrat:39 g117 g
Kostfibre:14 g42 g
Protein:24 g72 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt