Spansk kartoffelsalat med tun, feta og oliven

Spansk kartoffelsalat er en mættende ret, der både kan spises som frokost og aftensmad. Den spises kold og er derfor nem at lave til flere dage samt variere alt efter hvad man har af rester i grøntsagsskuffen. Hvis det er for eksotisk med tun, kan du erstatte eller supplere tunen med hårdkogt æg. Du kan også udelade tun og servere salaten som almindelig, kold kartoffelsalat til kød, fisk eller fjerkræ. Kort sagt en ret, der er super anvendelig til mange formål.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 12. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

300 g kartofler
2 forårsløg
½ agurk
2 håndfulde bredbladet persille
2 dåser tun i vand, konserves
2 spsk. olie
40 g feta, 31+/ 18 % eller derover
40 g sorte oliven
2 spsk. græskarkerner
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i 12-18 minuter indtil de er bløde.
2
Skyl forårsløg, agurk og persille. Skær forårsløg i skiver og agurk i tern. Hak persille.
3
Dræn tun fri for vand. Vend de kogte kartofler med tun, forårsløg, agurk, persille og olie i en skål.
4
Skær feta i tern og oliven i skiver.
5
Anret salaten i en skål eller på tallerken og top med feta, oliven og græskarkerner.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg
Håndfuld 3:Tun i vand, konserves
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; græskarkerner; olie; sort oliven
Smagsgivere:Bredbladet persille; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt