Aspargessuppe med friske grønne asparges, pocheret æg og ostebrød

Den klassiske aspargessuppe fra mormorkøkkenet med hvide asparges fra dåse får her en overhaling indenom med denne opdaterede version med grønne asparges, pocheret æg og ostebrød. Suppen er også tilsat en lille håndfuld spinat, som bidrager med en smuk grøn farve. Suppen tager sig elegant ud på bordet, så du kan eventuelt vælge at servere en halv portion som forret, når der kommer gæster.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 8. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Suppe

1 lille løg
300 g asparges, grøn
1 spsk. smør
4 dl bouillon
1 dl madlavningsfløde 8 %
10 g babyspinat
salt og peber

Ostebrød

1 spsk. smør
2 skiver toastbrød, gerne fuldkorn
2 skiver ost, 31+/ 18 % eller derover

Æg

2 æg
1 spsk. eddike
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg. Skær endespidser af asparges, og skær stængler i mundrette stykker. Sæt aspargeshoveder til side.
2
Steg løg i smør i en gryde, til de er klare. Tilsæt aspargesstængler og bouillon, bring gryden i kog, og lad den simre i 3-4 minutter, til asparges er mør. Tilsæt madlavningsfløde og spinat, blend suppen, og hæld den eventuelt igennem en finmasket si. Smag til med salt og peber.
3
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
4
Smør toastbrød med smør og læg ost på. Bag i ovnen til osten er smeltet og har taget lidt farve.
5
Bring en høj gryde med vand og eddike i kog, og slå æggene ud i hver sin beholder. Lav en cirklende bevægelse i det kogende vand med en grydeske, tilsæt 1 æg ad gangen, og kog det i 3-4 minutter. Tag det op med en hulske.
6
Kog aspargeshoveder i letsaltet vand i 2 minutter.
7
Fordel aspargeshoveder i en dyb forvarmet tallerken, og hæld den varme suppe over. Top med pocheret æg, og servér med ostebrød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; babyspinat; løg
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Toastbrød, gerne fuldkorn
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Bouillon; eddike; salt og peber
Mælkedressing:Madlavningsfløde 8 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt