Biksemad med oksekød, rødbeder og spejlæg

Biksemad er en klassiker fra det danske mormorkøkken, og formålet med retten har gennem tiden været at få ryddet op i de rester, man har haft til overs. Derfor er det nærliggende at sætte biksemad på menuen en dag, hvor du står med en rest kød, der trænger til nyt liv. Retten smager dog så godt, at det også giver god mening at tilberede kødet specifikt til en portion biksemad som her, hvor der indgår skært oksekød.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 20. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Biksemad

1 stort løg
250 g kogte kartofler
250 g skært oksekød
40 g smør
2 tsk. worcestershire sauce
salt og peber

Andet

2 æg
1 tsk. smør
50 g syltede rødbeder
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg. Skær kartofler i mundrette stykker, og skær kødet i cirka 1,5 centimeter tern.
2
Steg løgene på en pande i en tredjedel af smørret i 5 minutter ved jævn varme. Sæt dem til side.
3
Steg kartofler i en tredjedel af smørret på samme pande, til de tager farve. Sæt dem til side.
4
Brun kødet ved høj varme i resten af smørret på samme pande, og kom nu løg og kartofler tilbage på panden. Vend det hele godt sammen, og smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
5
Spejl æg i smør på en varm pande.
6
Anret biksemad på en tallerken sammen med rødbeder, og top med spejlæg.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; syltet rødbede
Håndfuld 3:Skært oksekød; æg
Håndfuld 4:Kogt kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Salt og peber; worcestershire sauce
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt