Blomkålssuppe med kylling og ristede pinjekerner

Det er efterår. Vinden rusker i træerne udenfor, mens mørket sænker sig. Indenfor er der ro og varme og dampende varm suppe i skålene. Lyder det hyggeligt? Så er det frem med suppegryden, for nu skal du lave en skøn blomkålssuppe, som du nyder med kylling i små stykker og sprødristede pinjekerner. Suppen er fyldig, cremet og mættende og tanker dig godt op med sunde og nærende grøntsager, næsten uden du opdager det.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Suppe

2 kyllingebryst
10 g olie
450 g blomkål, rå
5 dl vand
1 grøntsagsbouillon, terning
1 løg
1 porre
2 kviste frisk timian
30 g pinjekerner
60 g fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Opskriften er udviklet til 2 personer, derfor vil det være en god idé, hvis du laver en portion til 2 eller flere personer og spiser retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Steg kyllingen i olie til den er gennemstegt.
2
Fjern bladene fra blomkålen. Skær 100 gram små buketter af. Hæld kogende vand over buketterne og lad dem trække i et til to minutter. Hæld vandet fra og stil buketterne til side til senere brug.
3
Del resten af blomkålen, inklusive stokken, i grovere stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand og bouillonterning.
4
Pil løg og hak det. Skær porren i skiver. Kom så løg og porre i gryden. Tilsæt timiankviste og kog suppen i 15 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
5
Rist pinjekernerne på en tør pande.
6
Fjern timiankvistene og tilsæt fraiche. Stavblend suppen glat og cremet.
7
Skær kylling i små stykker og kom dem i suppen. Varm suppen hurtigt igennem sammen med de små blomkålsbuketter.
8
Servér suppen med pinjekerner på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; løg; porre
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Fedt:Olie; pinjekerne
Smagsgivere:Frisk timian; grøntsagsbouillon, terning
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:495990
Fedt:25 g50 g
Kulhydrat:22 g44 g
Kostfibre:12 g24 g
Protein:42 g84 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt