Butter Chicken med ris og salat

Tag med til Indiens farverige gader og stræder og indsnus duften af krydderier, der forkæler dine sanser: Spidskommen, garam masala, kardemomme, nelliker, gurkemeje, hvidløg, ingefær, chili og mere til. De er der alle sammen i denne skønne Butter Chicken, som serveres sammen med ris og salat. Hvis du har tid, kan du med fordel lade kødet trække i marinaden, der er rørt af græsk yoghurt og krydderier. Det giver ekstra smag til kyllingestykkerne.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 9. september 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tilbehør

80 g fuldkornsris, rå
2 håndfulde blandet salat

Butter Chicken krydderiblanding

1 spsk. spidskommen
1 spsk. garam masala
1 tsk. chiliflager
1 tsk. kardemomme
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. nelliker
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Butter Chicken

1 dl græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt
300 g kyllingeinderfilet
1 løg
1 tsk. olie
1 tsk. smør
400 g hakkede tomater
½ dl fløde, 38 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisningen på pakken.
2
Bland krydderierne.
3
Rør dem sammen med græsk yoghurt. Skær kyllingestykker i mindre stykker og vend dem i krydderimarinaden.
4
Skær løg i tern og steg dem klare i olie og smør i en gryde.
5
Tilsæt kylling og marinade, og vend rundt i et par minutter. Tilsæt så hakkede tomater og fløde. Lad retten simre under låg i 12-15 minutter. Smag til med salt og peber.
6
Servér butter chicken med ris og salat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge en færdigblandet krydderiblanding.
Tip #2
Lad kyllingestykkerne marinere natten over.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Kyllingeinderfilet
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Chiliflager; garam masala; gurkemeje; hvidløgspulver; kardemomme; nellike; peber; salt; spidskommen; stødt ingefær
Mælkeprodukter:Græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6451290
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:57 g114 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:50 g100 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt