Citronmørbrad på grill med stegte grøntsager og sprød salat

Trænger du til ny inspiration til sommerens grillretter? Så glæd dig til denne opskrift, der er et godt bud på et alternativ eller måske bare et supplement til de obligatoriske grillpølser. Citronmørbrad på grill med stegte grøntsager og sprød salat er en let og lækker ret, som du kan servere som både hverdags- og gæstemad. Pssst! Huskede vi at sige, at mørbraden er viklet ind i baconskiver, der bliver stegt helt sprøde på grillen og samtidig giver god smag til mørbraden?

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 8. juni 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Citronmørbrad

1 citron
1 dl krydderurter efter eget ønske
salt og peber
20 g salatost, maks. 30+/17 %
4 skiver bacon
350 g svinemørbrad

Grøntsager

½ squash, rå
½ peberfrugt
2 tomater
20 g olie
salt og peber

Andet

100 g melon
4 salatblade
4 spsk. fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Her er håndfuld 4 sparet til fordel for mere håndfuld 3.

Sådan gør du

1
Riv citronskal og pres citron. Hak krydderurterne. Mos krydderurter, citronskal, citronsaft, salt og peber sammen med salatost.
2
Læg baconskiverne ved siden af hinanden, så de lapper en lille smule over hinanden. Fordel krydderurteblandingen på baconskiverne og tryk det fast. Soigner mørbraden. Vilk så baconskiverne omkring mørbraden, så krydderurtefyldet er pakket ind mellem bacon og mørbradkød.
3
Læg mørbraden på grillen eller i ovnen og steg den i cirka 20 minutter til en kernetemperatur på 62-65 °C.
4
Skær squash, peberfrugt og tomat i tern. Steg dem på en pande eller i en bakke på grillen i lidt olie. Krydr med salt og peber.
5
Skær melon i tern.
6
Skær mørbrad i skiver og servér med salatblade, stegte grøntsager, melon og fraiche.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Melon; peberfrugt; salatblad; squash, rå; tomat
Håndfuld 3:Bacon; salatost, maks. 30+/17 %; svinemørbrad
Fedt:Olie
Smagsgivere:Citron; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5951190
Fedt:40 g80 g
Kulhydrat:24 g48 g
Kostfibre:4 g8 g
Protein:37 g74 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt