Couscoussalat med krydret kylling og grønt

Der er knald på både farver og smag i denne mellemøstligt inspirerede couscoussalat med kylling krydret med spidskommen, paprika og chilipulver. Lav gerne en stor portion, nu du er i gang, for den smager herligt i madpakken dagen derpå. Du kan nemt justere grøntsagerne efter, hvad du har ved hånden, og også couscous kan skiftes ud med quinoa, bulgur eller perlespelt, hvis det lige er det, du har på lager.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 17. maj 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Couscoussalat

1 kyllingebryst
1 spsk. olie
1 nip paprika
1 nip spidskommen
1 nip chilipulver
salt og peber
40 g couscous, rå
100 g grønne bønner
50 g grønne ærter, dybfrost
1 forårsløg
50 g agurk
1 tomat
2 spsk. persille
1 spsk. olivenolie
½ citron
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær kyllingebryst i mundrette tern, og brun dem i olie. Tilsæt krydderier, og steg videre, til kødet er gennemstegt. Sæt til side.
2
Kog couscous efter anvisning på pakken, og afkøl.
3
Skær endespidser af bønner, del dem 2-3 gange, og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Kom ærter ved, og kog videre i 1 minut. Hæld vandet fra, og afkøl.
4
Snit forårsløg, og skær agurk og tomat i tern. Hak persille. Bland det hele med kylling, couscous, bønner, ærter og olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber.
5
Anret couscousalat i en dyb tallerken, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Kyllingebryst kan erstattes med andet kød, edamamebønner eller kikærter.
Tip #2
Couscous kan skiftes ud med bulgur, quinoa eller perlespelt.
Tip #3
Du kan komme lidt mynte eller granatæblekerner i salaten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; grønne bønner; grønne ærter, dybfrost; tomat
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Couscous, rå
Fedt:Olie; olivenolie
Smagsgivere:Chilipulver; citron; paprika; persille; salt og peber; spidskommen

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:605605
Fedt:27 g27 g
Kulhydrat:44 g44 g
Kostfibre:10 g10 g
Protein:40 g40 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt