Frikadeller med blomkål vendt i hvid sovs

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 23. marts 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Frikadeller

250 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 tsk. salt
1 æg
½ løg
2 spsk. hvedemel

Sovs med blomkål

1 lille blomkål, rå
40 g smør
40 g hvedemel
2 ½ dl mælk, maks. 3,5%
1 bouillon, terning
5 dl kogende vand
1 nip revet muskatnød
½ tsk. salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Rør farsen sej med salt. Tilsæt æg, finthakket løg og mel og rør igen.
3
Form 6 frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Ovnsteg frikadellerne i 20 minutter.
4
Kog blomkålsbuketterne 5 minutter i letsaltet vand. Si vandet fra.
5
Smelt smør i en lille kasserolle. Drys melet ovenpå og rør det sammen. Lad melblandingen varme igennem i 30 sekunder. Pisk nu lidt mælk i ad flere omgange.
6
Lad sovsen tykne og bring den i kog før du tilsætter mere væske. Bland bouillonterning med vand og tilsæt bouillon til du får den konsistens, du ønsker. Lad sovsen koge 3-4 minutter.
7
Smag til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød og vend blomkålene i sovsen.
8
Servér frikadeller med en portion blomkål i sovs til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; løg
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; revet muskatnød; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt