START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Frittata med broccoli og peberfrugt

Frittata er navnet på en lækker italiensk æggekage, der er bagt i ovnen. En frittata indeholder ofte flere grøntsager end en traditionel dansk æggekage. Her får du en opskrift på en smagfuld og luftig frittata med broccoli, peberfrugt, forårsløg og hvidløg, som du kan nyde både til morgenmad, frokost og aftensmad. Denne frittata er både vegetarisk og glutenfri – du kan dog sagtens tilføje kød, hvis du har lyst til det.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 24. juni 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Frittata

1 fed hvidløg
2 forårsløg
100 g broccoli, rå
1 peberfrugt, rød
10 g olie
3 æg
2 spsk. mælk, maks. 3,5%
salt
2 skiver ost, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Brug en pande, som kan tåle at komme i ovnen.
3
Skær hvidløg i tern, forårsløg i skiver, broccoli i små buketter og peberfrugt i tern.
4
Svits hvidløg og forårsløg klare i olie. Tilsæt broccoli og peberfrugttern.
5
Pisk æg sammen med mælk, og krydr med lidt salt.
6
Hæld æggemassen over grøntsagerne på panden, og fordel ost på toppen.
7
Lad stå ved middelvarme 4-5 minutter, og sæt derefter panden i ovnen i cirka 10 minutter, til frittataen har sat sig, og osten er smeltet og gylden.
8
Servér frittata med det samme.

Tips og gode råd

Tip #1
Byt det ene æg med to skiver bacon.
Tip #2
Brug den slags ost du har på lager.
Tip #3
Pynt med friske krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; forårsløg; peberfrugt, rød
Håndfuld 3:Æg
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; salt
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:565565
Fedt:37 g37 g
Kulhydrat:18 g18 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:36 g36 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt