Fyldt kyllingebryst med pesto, semi-soltørrede tomater, ovnkartofler og lyn-coleslaw

Saftigt kyllingebryst fyldt med et smagfuldt indre bestående af pesto og semi-soltørrede tomater er et garanteret hit på middagsbordet. Fyldt kyllingebryst smager dejligt med et væld af forskelligt tilbehør. Her er det sprøde ovnstegte kartofler krydret med timian. Dertil kommer, som prikken over i’et, en hurtig coleslaw med let og lækker fraichedressing, som giver et friskt modspil til resten af elementerne på tallerkenen.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 10. juli 2024 af SenseMyDiet
Nyhed!
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

250 g kartofler
1 spsk. olie
1 drys tørret timian
salt og peber

Fyldt kyllingebryst

2 kyllingebryst
salt og peber
2 spsk. oliebaseret pesto
40 g semi-soltørrede tomater

Dressing

1 ½ dl fraiche, maks. 9 %
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
1 nip sukker
salt og peber

Coleslaw

200 g spidskål
2 gulerødder
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Rens eller skræl kartofler. Skær kartofler i både, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i cirka 40 minutter, til kartoflerne er gyldne og gennemstegte. Vend kartoflerne undervejs.
3
Lav et dybt snit i kyllingebryst på langs uden at skære hele vejen igennem. Krydr med salt og peber indvendigt og udvendigt. Fordel pesto og semi-soltørrede tomater indeni. Luk med en kødnål, og læg i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen i 20-25 minutter, til kyllingebryst er gennemstegt.
4
Rør fraiche og mayonnaise sammen, og smag til med sennep, citronsaft, sukker, salt og peber.
5
Snit spidskål, og skræl og riv gulerødder groft. Kom begge dele i en skål, og vend dressingen i.
6
Servér fyldt kyllingebryst med coleslaw og ovnkartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; semi-soltørret tomat; spidskål
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Mayonnaise; olie; oliebaseret pesto
Smagsgivere:Citronsaft; dijonsennep; salt og peber; sukker; tørret timian
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt