Fyldt oksekødsrulle med grøn proteinrig kartoffelsalat

Savner du inspiration til lækre retter med hakket oksekød? Så prøv denne opskrift på fyldt oksekødsrulle med en frisk grøn og proteinrig kartoffelsalat. Oksekødet rulles om en lækker grøntsagsblanding af champignon, løg og peberfrugt, der tilfører masser af saft og smag til kødet. Efter stegning serverer du skiver af den fyldte oksekødsrulle sammen med kartoffelsalat. En nem og velsmagende ret, som hele familien vil elske.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 9. juli 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Grøn proteinrig kartoffelsalat

250 g kartofler
4 forårsløg
1 dl krydderurter efter eget ønske
½ avokado
180 g hytteost
1 fed hvidløg
salt og peber
½ citron

Fyldt oksekødsrulle

½ peberfrugt
½ løg
50 g champignon, rå
salt og peber
15 g smør
250 g hakket oksekød, 10-12 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Kog gerne kartofler på forhånd og læg dem på køl.

Sådan gør du

1
Kog kartofler i 12-16 minutter til de er møre men stadigvæk faste i konsistensen. Skær dem i mindre stykker og afkøl dem.
2
Skær forårsløg i tynde skiver og hak krydderurter groft.
3
Fjern sten og skal og kom avokado i en blender sammen med hytteost, hvidløg, salt og peber. Blend til en ensartet dressing og smag til med citronsaft. Vend forårsløg, krydderurter og de kolde kartofler i dressingen. Kom kartoffelsalaten på køl mens du laver resten.
4
Skær peberfrugt, løg og champignon i små tern. Varm en pande op og steg grøntsagerne i halvdelen af smøret til de har taget farve og har afgivet væde. Krydr godt med salt og peber.
5
Form et rektangel af hakket oksekød på cirka 12 x 5 centimer på bagepapir. Fordel det stegte grøntsagsfyld langs midten af oksekødet og rul det om fyldet, så du får en rulle oksekød med de stegte grøntsager indeni. Steg rullen i cirka 6-8 minutter i resten af smøret på samme pande, som grøntsagerne er stegt i. Vend den forsigtigt - den kan godt gå fra hinanden. Krydr med salt og peber.
6
Skær oksekødsrullen op i trykke skiver og servér sammen med den grønne kartoffelsalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom ærter i kartoffelsalaten for at øge mængden af grøntsager i retten.
Tip #2
Ælt et lille æg og en smule mel ind i oksekødet - det gør det nemmere at få kødet til at hænge sammen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; forårsløg; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 10-12 %; hytteost
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Avokado; smør
Smagsgivere:Citron; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5851170
Fedt:28 g56 g
Kulhydrat:35 g70 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:41 g82 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt