Grøn onepot med kalkun, pasta, ost og kokosmælk

Med en onepot-ret får du alt i en gryde eller, som her, alt i et fad. Udover at det er nemt, så har en onepot-ret også den fordel, at ingredienserne tager smag fra hinanden, fordi de ligger op og ned ad hinanden under tilberedningen. Det er ret smart. Prøv en lækker opskrift på en grøn onepot med kalkun, pasta og kokosmælk. Den tager kun et kvarters tid at tilberede og herefter passer den sig selv i ovnen – nemt, lækkert og med masser af smag.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 19. januar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Onepot

1 porre
1 rødløg
1 peberfrugt, rød
3 fed hvidløg
1 broccoli, rå
1 blomkål, rå
160 g pasta, tørret
480 g kalkun, bryst, rå
2 terninger bouillon
4 dl vand
400 g hakkede tomater
330 g kokosmælk, maks. 18 %
100 g flødeost naturel, maks. 17 %
1 håndfuld krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær porre, rødløg og pebefrugt i skiver og kom dem i et stort ovnfast fad. Pres hvidløg over grøntsagerne.
3
Del broccoli og blomkål i små buketter og kom dem ved. Du kan også skære stokken i tern og komme ved.
4
Kom pasta i og vend dem sammen med grøntsagerne.
5
Skær kalkunkødet i tern og fordel dem på grøntsager og pasta.
6
Opløs bouillon i kogende vand og hæld bouillonen over grøntsager, pasta og kød.
7
Fordel de hakkede tomater over retten og hæld kokosmælken ved. Tjek at pastaerne er nede i væsken. Hvis ikke - så pres dem ned i væsken.
8
Læg osten på i små klatter fordelt hen over retten og bag onepot-retten i 45 minutter. Eller til kød og pasta er tilberedte.
9
Anret onepot-retten med friske krydderurter på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Spis et par spiseskefulde fraiche til retten.
Tip #2
Erstat kalkunkød med alle andre slags kød. Du kan også bruge røde, hvide eller brune bønner eller andre bælgfrugter.
Tip #3
Her er der valgt Philadelphia light 11 % som flødeost. Du kan også bruge ricotta eller hytteost.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; broccoli, rå; hakkede tomater; peberfrugt, rød; porre; rødløg
Håndfuld 3:Flødeost naturel, maks. 17 %; kalkun, bryst, rå
Håndfuld 4:Pasta, tørret
Fedt:Kokosmælk, maks. 18 %
Smagsgivere:Bouillon; hvidløg; krydderurter efter eget ønske
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6102440
Fedt:20 g80 g
Kulhydrat:51 g204 g
Kostfibre:13 g52 g
Protein:45 g180 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt