Grøntsagssuppe med peberfrugt, sød kartoffel og kikærter

Grøntsagssupper er en genial måde hvorpå, at man kan få en masse grønt indenbords, og når man kombinerer søde kartofler, peberfrugt, karrypulver og karrypasta, opstår der en smagsoplevelse, der er svær at modstå. Denne grøntsagssuppe kan fint kombineres med et effektivt vægttab, da den bidrager til en balanceret kost, uanset om du er i gang med et medicinsk vægttab, eller om du blot vil leve en sund livsstil uden at lide afsavn.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 29. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Grøntsagssuppe

1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt, rød
250 g sød kartoffel
1 spsk. olie
1 tsk. karrypulver
1 tsk. rød karrypasta
4 dl bouillon
salt og peber

Ristede kikærter

130 g kikærter, tilberedte
1 spsk. olie
1 tsk. karrypulver
salt og peber

Andet

4 spsk. fraiche, maks. 9 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugt i grove tern. Skræl sød kartoffel, og skær den i grove tern.
2
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt karry og karrypasta, og steg videre i 1 minut under omrøring. Steg så peberfrugt og sødkartoffel i 5 minutter. Tilsæt bouillon, læg låg på gryden, og lad retten simre i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre.
3
Blend suppen, og smag til med salt og peber.
4
Hæld væden fra kikærter, og dup dem tørre på køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
5
Steg kikærter i olie på en pande i 1-2 minutter. Tilsæt karry, og steg videre i 1-2 minutter. Krydr med salt og peber.
6
Anret suppen i en dyb tallerken, og top med fraiche og ristede kikærter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; peberfrugt, rød; sød kartoffel
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon; hvidløg; karrypulver; rød karrypasta; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt