Hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 10. marts 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Bøf, kartofler og ærter

130 g kartofler
150 g hakket oksekød, 3-7 %
salt og peber
10 g smør
1 løg
100 g grønne ærter, dybfrost

Lynsyltede agurker

50 g agurk
¾ dl eddike
1 tsk. flydende sødemiddel
salt og peber

Brun sovs

½ tsk. bouillon, terning
2 dl kogende vand
1 tsk. hvedemel
20 g fløde, 38 %
salt og peber
madkulør
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog kartfolerne møre i letsaltet vand.
2
Skær agurk i tynde skiver, og kom dem i en lille skål. Giv eddiken et opkog, og smag til med sødemiddel/sukker, salt og peber. Hæld den kogende lage over agurkeskiverne. Afkøl.
3
Ælt hakkekødet let, og form en bøf per person. Hak bøffen med bagsiden af en kniv på begge sider. Krydr med salt og peber og steg i smør, til den har den kernetemperatur, du ønsker. Skær løg i ringe og læg dem på panden med hakkebøf.
4
Tag hakkebøffen op men lad løgene stege videre til de er brune og bløde. Læg dem sammen med bøffen, og hold dem varme. Lad saften blive tilbage i panden.
5
Lav sovs i panden. Opløs bouillonterning i kogende vand, og hæld en passende mængde i panden - i forhold til den mængde sovs, du vil ende ud med - og bring det i kog igen. Rør mel ud i lidt koldt vand, og jævn sovsen med det, imens du rører godt rundt. Tilsæt fløde. Smag til med salt og peber, og kom eventuelt lidt sovsekulør i til sidst. Lad sovsen koge et par minutter mere før servering.
6
Damp ærterne i et par minutter.
7
Servér hakkebøf med bløde løg på toppen. Spis kartofler, sovs, ærter og lynsyltede agurker til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; grønne ærter, dybfrost; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; eddike; flydende sødemiddel; madkulør; salt og peber
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt