Helstegt rødspætte med kartofler, urtedip og ærtesalat

Den klassiske helstegte rødspætte med kartofler og persillesovs har her fået et sommerligt twist i form af en hurtig dip med friske krydderurter og en salat med friskpillede ærter, tomat, forårsløg og radiser. Få så vidt muligt din fiskehandler til at rense og flå rødspætten for dig, så du sparer tid i køkkenet. Rødspætten kan i øvrigt fint skiftes ud med andre slags fladfisk som eksempelvis rødtunge eller skrubbe.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 9. august 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartofler

100 g kartofler
salt

Urtedip

1 spsk. krydderurter efter eget ønske
1 dl fraiche, maks. 9 %
salt og peber

Ærtesalat

50 g radiser
1 tomat
1 forårsløg
75 g friskpillede ærter

Rødspætte

½ dl rugmel, groft
salt og peber
1 rødspætte
20 g smør
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Skær i mindre stykker.
2
Lav urtedippen: Pluk og hak krydderurter, og rør dem sammen med fraiche. Smag til med salt og peber.
3
Skær radiser i skiver, tomat i både, og snit forårsløg. Anret det lagvist i et lille glas eller en skål sammen med kartofler og ærter.
4
Krydr rugmel med salt og peber, og vend rødspætte i blandingen.
5
Smelt smør på en varm pande, og steg rødspætte på begge sider, til den er gylden og gennemstegt.
6
Servér rødspætten med ærtesalat og urtedip til.

Tips og gode råd

Tip #1
Rødspætte kan erstattes af andre fisk.
Tip #2
Få din fiskehandler til at rense og flå rødspætten for dig.
Tip #3
Rugmel kan erstattes af hvedemel eller rasp - eller en blanding af de to.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; friskpillede ærter; radise; tomat
Håndfuld 3:Rødspætte
Håndfuld 4:Kartoffel; rugmel, groft
Fedt:Smør
Smagsgivere:Krydderurter efter eget ønske; salt; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:645645
Fedt:29 g29 g
Kulhydrat:49 g49 g
Kostfibre:8 g8 g
Protein:43 g43 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt