Kartoffelpizza med mozzarella, kartoffel og lufttørret skinke

Pizzaaften bliver en nem og hurtig affære, når du skifter den klassiske pizzadej ud med en fuldkornstortilla. Det giver en tynd og sprød pizzabund, som passer godt til mange slags fyld som eksempelvis den klassiske pizza Margharita med tomatsauce og revet ost. Denne tortillapizza er dog en hvid udgave, hvor tomatsaucen må vige til fordel for et tyndt lag fraiche og revet ost, inden den toppes med nye kartofler i tynde skiver og lufttørret skinke.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 5. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

80 g kartofler, nye danske
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
1 fuldkornstortillawrap
50 g revet mozzarella, min. 18 %
1 tsk. olivenolie
salt og peber
4 skiver lufttørret skinke
½ dl krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 1, 2 og 3 og skruet op for håndfuld 4. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl eller skrub kartofler, og skær dem i meget tynde skiver - eventuelt på et mandolinjern.
3
Læg tortillawrap på en bageplade med bagepapir, og fordel fraiche oven på i et jævnt lag. Drys med revet mozzarella, og top med kartoffelskiver. Dryp olivenolie over, krydr med salt og peber, og fordel lufttørret skinke oven på.
4
Bag i cirka 10 minutter, til osten er smeltet, og skinken er sprød.
5
Pynt med friske krydderurter, og servér straks.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt den færdige pizza med friske krydderurter. Både persille, timian, oregano og merian egner sig glimrende.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 3:Lufttørret skinke
Håndfuld 4:Fuldkornstortillawrap; kartofler, nye danske
Fedt:Olivenolie; revet mozzarella, min. 18 %
Smagsgivere:Krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:625625
Fedt:31 g31 g
Kulhydrat:42 g42 g
Kostfibre:6 g6 g
Protein:38 g38 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt