START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Kartoffelsalat med knuste sprøde kartofler og grillet kød

Denne smagfulde kartoffelsalat med knuste, sprøde kartofler og saftig kalveflanksteak er den ideelle sommerret til både grill, buffet og gæstemad. Friske grøntsager, cremet dressing og sprøde kartofler gør retten til en fryd for både øje og gane – og hele familien vil elske den. Server den til næste sommerfest, picnic eller hverdagsmiddag med et ekstra pift.

Tid i alt: 165 min.
Arbejdstid: 120 min.
Antal:
Udgivet d. 21. juni 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Knuste og bagte kartofler

1200 g små kartofler
3 spsk. olie
salt

Kartoffelsalat

1 rødløg
14 radiser
8 forårsløg
600 g cherrytomater
150 g friskpillede ærter

Dressing til kartoffelsalaten

300 g græsk yoghurt 10 % eller derover
100 g mayonnaise
3 fed hvidløg
salt og peber

Kød og avokado

1000 g kalveflanksteak
2 avokadoer
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Spar tid ved at koge og bage kartoflerne tidligere på dagen. Så er det nemt at gøre kartoffelsalaten færdig senere. Den færdige kartoffelsalat holder sig fint på køl i et par dage.

Sådan gør du

1
Kog kartofler i letsaltet vand i 12-14 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
2
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
3
Læg bagepapir på en bageplade og kom halvdelen af olien på og pensl det ud på hele overfladen. Drys med salt. Fordel kartoflerne jævnt på bagepladen og pres dem flade en efter en med bunden af et glas. Pensl resten af olie på kartoflernes overflade og drys med salt. Bag dem i cirka 40-50 minutter til de er sprøde på overfladen. Lad kartoflerne afkøle.
4
Skær rødløg i små tern og radiser og forårsløg i tynde skiver. Skær tomater i skiver eller kvarte. Pil eventuelt ærterne. Gem lidt af tomaterne og ærterne til pynt.
5
Kom græsk yoghurt og mayonnaise i en stor skål. Pres de fed hvidløg i, og krydr med salt og peber. Rør det sammen til en ensartet dressing og smag til.
6
Kom rødløg, radiser, forårsløg, tomater, ærter og de knuste bagte kartofler i skålen. Vend det hele godt sammen og smag til igen med salt og peber.
7
Pynt med tomater og ærter.
8
Grill kødet, til det har den ønskede kernetemperatur. Lad kødet hvile.
9
Skær avokadoerne i mindre stykker.
10
Anret kødet med kartoffelsalat og avokado.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge friske ærter eller ærter fra frost.
Tip #2
Pynt med ærteskud eller friske krydderurter.
Tip #3
På billedet er der brugt en færdigkøbt marineret kalveflanksteak.
Tip #4
Kom hakkede syltede agurker og sennep i for ekstra smag.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; forårsløg; friskpillede ærter; radise; rødløg
Håndfuld 3:Kalveflanksteak
Håndfuld 4:Små kartofler
Fedt:Avokado; græsk yoghurt 10 % eller derover; mayonnaise; olie
Smagsgivere:Hvidløg; salt; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6054840
Fedt:33 g264 g
Kulhydrat:36 g288 g
Kostfibre:5 g40 g
Protein:34 g272 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt