Koteletter i fad med peberfrugt, champignon, tomat og fløde

Koteletter i fad er en klassiker i danske køkkener, og det er ikke så underligt. Der er nemlig tale om vaskeægte hyggemad elsket af både store og små. Når først koteletter i fad kommer i ovnen, er der god tid til at rydde af, mens den dejligste duft spreder sig i køkkenet. Her bliver koteletter i fad serveret med kogte ris, men du kan også nyde retten med pasta eller kartoffelmos. Lav gerne en stor portion, nu du er i gang, for retten er særdeles fryseegnet.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 24. januar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Koteletter i fad

1 løg
1 peberfrugt
150 g champignon, rå
3 fadkoteletter
1 spsk. olie
salt og peber
1 ds. hakkede tomater
1 dl fløde, 38 %
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. paprika

Andet

120 g ris
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 3 eller 6 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil og hak løg. Skær peberfrugt i tern, og skær champignon i skiver.
3
Brun koteletter i olie på en pande, krydr med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad.
4
Steg champignon på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Tilsæt løg og peberfrugt, og steg videre, til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, fløde, oregano og paprika, bring pandens indhold i kog, og lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og peber, og hæld det over koteletterne.
5
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
6
Kog risene efter anvisning på pakken.
7
Nyd koteletter i fad sammen med ris.

Tips og gode råd

Tip #1
Tilføj eventuelt hakket hvidløg eller en skefuld tomatpuré eller to for ekstra dybde.
Tip #2
Du kan tilføje syltede perløg.
Tip #3
Retten smager også godt med pasta eller kartoffelmos.
Tip #4
Pynt den færdige ret med friske krydderurter, hvis du har nogle på lager.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Fadkotelet
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Paprika; salt og peber; tørret oregano

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151845
Fedt:32 g96 g
Kulhydrat:50 g150 g
Kostfibre:7 g21 g
Protein:29 g87 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt