Kylling i karry med blomkålsris og forårsløg

Kylling i karry er en populær livret, som hele familien elsker. Smagsnuancerne fra æble, løg og gulerod spiller perfekt op til den velkendte smag af karry, der hurtigt vil brede sig rundt i hele huset. Nyd karryretten med blomkålsris i stedet for traditionelle ris. Så får du en klassisk ret med et Sense-venligt twist i form af ekstra grønt og mindre håndfuld 4. Blomkålsris er i øvrigt hurtige at lave – de skal nemlig kun lige overhældes med kogende vand og trække i 30 sekunder.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 30. november 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 løg
1 æble
1 gulerod
2 kyllingebryst
20 g olie
1 spsk. karrypulver
1 bouillon, terning
3 dl mælk, maks. 3,5%
1 spsk. hvedemel
2 dl vand
salt og peber

Blomkålsris

1 blomkål, rå
2 forårsløg
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for grøntsagerne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Hak løg fint. Skær æble i små tern og riv gulerod. Skær kylling i tynde stimler.
2
Opvarm olie i en pande og svits løg, karry og kylling i et par minutter. Kom æbletern, gulerod, bouillonterning og mælk ved. Ryst eller pisk mel i koldt vand og rør i retten. Lad retten simre i cirka 15 minutter og rør rundt i ny og næ. Smag til med salt og peber og eventuelt mere karry.
3
Riv blomkål på et rivejern i en skål. Hæld kogende vand ved og lad det stå i 30 sekunder. Si vandet fra og krydr med salt. Skær forårsløg i tynde skiver og bland dem i blomkålsrisene.
4
Servér karryretten med blomkålsris til.

Tips og gode råd

Tip #1
Vend hakkede friske krydderurter i blomkålsrisene. For eksempel persille eller koriander.
Tip #2
Servér yoghurt eller fraiche til retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; forårsløg; gulerod; løg
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Hvedemel; æble
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; karrypulver; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5151030
Fedt:20 g40 g
Kulhydrat:33 g66 g
Kostfibre:17 g34 g
Protein:43 g86 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt