Kyllingedeller og frisk kartoffelsalat med spinat, tomat og salatost

Mormorfrikadellen og den klassiske kartoffelsalat må her vige til fordel for kyllingedeller med en let og frisk kartoffelsalat med sennepsvinaigrette. Til kartoffelsalaten er der blandt andet brugt babyspinat og tomat, men du kan fint benytte andet grønt som eksempelvis grønne bønner, ærter, radiser, rucola og grønne asparges. Lav gerne en stor portion, nu du er i gang, for både kyllingedeller og kartoffelsalat fungerer fremragende i madpakken dagen derpå.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 2. juni 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartoffelsalat

200 g kartofler, nye danske
½ rødløg
2 tomater
120 g salatost, maks. 30+/17 %
75 g babyspinat

Kyllingedeller

1 løg
1 dl krydderurter efter eget ønske
300 g hakket kyllingekød 3-6 %
2 spsk. havregryn
1 æg
½ tsk. salt
1 knsp. peber
10 g smør

Dressing

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 6-7 minutter, til de er møre. Skær dem i mundrette stykker, og afkøl.
2
Lav frikadeller: Pil og hak løg fint, og pluk og hak krydderurter. Kom det i en skål med hakket kylling, havregryn, æg, salt og peber. Rør farsen sej, form den til 6 kyllingedeller, og steg dem i smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
3
Pil og hak rødløg, skær tomat i både, og skær salatost i tern. Kom det hele i en skål sammen med kartofler og babyspinat.
4
Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i kartoffelsalaten.
5
Anret kyllingedeller og kartoffelsalat på en tallerken, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Babyspinat; løg; rødløg; tomat
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %; salatost, maks. 30+/17 %; æg
Håndfuld 4:Havregryn; kartofler, nye danske
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; smør
Smagsgivere:Dijonsennep; honning; hvidvinseddike; krydderurter efter eget ønske; peber; salt; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt