Kyllingelår med vindruer, ris og grønne bønner

Det er den dejligste duft, der spreder sig fra ovnen og ud i alle køkkenets afkroge, når du sætter denne simple, men lækre ovnret med kylling på menuen. Kyllingen bliver først brunet af, inden den ryger i ovnen sammen med løg, hvidløg, vindruer og en sauce på hvidvin, bouillon og krydderurter. Hertil kommer et drys persille, grønne bønner og ris, men du kan servere retten med lige netop det tilbehør, du foretrækker.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 14. februar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kylling

1 lille løg
2 fed hvidløg
2 kyllingelår, hele med ben og skind
1 spsk. olie
salt og peber
100 g vindruer
1 dl hvidvin
2 dl hønsekødsbouillon
1 drys tørret rosmarin
1 drys tørret timian
1 laurbærblade
2 tsk. majsstivelse

Andet

80 g ris
150 g grønne bønner
1 spsk. persille
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil løg, og skær det i tynde både. Giv hvidløgsfed let bank.
3
Brun kyllingelår i olie på en pande, krydr med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad sammen med løg, hvidløg og vindruer.
4
Hæld hvidvin på panden, og bring den i kog. Tilsæt bouillon, rosmarin, timian og laurbærblad, bring atter pandens indhold i kog.
5
Rør majsstivelse ud i lidt vand. Jævn retten ved at røre majsstivelsen i gryden lidt ad gangen. Smag til med salt og peber, og hæld væden i fadet med kylling. Sæt fadet i ovnen i cirka 40 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
6
Kog risene efter anvisning på pakken.
7
Skær enderne af de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Hæld vandet fra,
8
Hak persille.
9
Drys persille over kyllingen, og servér med ris og grønne bønner.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne bønner; løg; vindrue
Håndfuld 3:Kyllingelår, hele med ben og skind
Håndfuld 4:Majsstivelse; ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; laurbærblad; persille; salt og peber; tørret rosmarin; tørret timian
Nydelseselementer:Hvidvin
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt