Lammemørbrad med grov tzatziki og couscoussalat

Uanset om du vil gå weekenden i møde på behørig vis, eller om du blot vil gøre hverdagen lidt ekstra festlig, så tilbyder denne her lammemørbrad med couscoussalat og tzatziki rigelig med wow-faktor på tallerkenen. Opskriften viser samtidig hvordan, at lækker mad sagtens kan forenes med en sund livsstil og et effektivt vægttab, ligegyldigt om du tager vægttabsmedicin, eller om du blot har en balanceret kost og sundt vægttab for øje.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 29. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Tzatziki

120 g agurk
½ tsk. salt
1 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt
2 knsp. peber

Couscoussalat

50 g couscous, rå
4 salatblade
2 tomater
40 g agurk
2 forårsløg
20 g rucolasalat

Dressing

2 spsk. olivenolie
½ citron
½ tsk. sukker
salt og peber

Lam

200 g lammemørbrad
1 spsk. olie
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Halvér agurk på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i tynde skiver.
2
Pil og pres eller riv hvidløg fint, og bland det med agurk, yoghurt og peber.
3
Kog couscous efter anvisning på pakken, og afkøl.
4
Pluk salat, og skær tomat i både og agurk i tern. Snit forårsløg. Bland alle fire dele med rucola.
5
Pisk olivenolie, citronsaft, sukker, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.
6
Steg lammemørbrad i olie på en pande i cirka 5 minutter. Vend den undervejs, så alle sider får stegeskorpe. Krydr med salt og peber, og lad kødet hvile i 5 minutter.
7
Skær lammemørbrad ud i skrå, aflange stykker, og anret på en tallerken med salat og tzatziki.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; rucolasalat; salatblad; tomat
Håndfuld 3:Lammemørbrad
Håndfuld 4:Couscous, rå
Fedt:Olie; olivenolie
Smagsgivere:Citron; hvidløg; peber; salt; salt og peber; sukker
Mælkeprodukter:Græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt