Marineret kylling med søde kartoffelfritter, dip og bønnesalat

Pandestegt kyllingebryst med søde kartoffelfritter, krydret dip og grøn bønnesalat er nem og lækker hverdagsmad, som du nemt kan tilpasse efter smag og behag, eller hvad du tilfældigvis har ved hånden. Kyllingebrystet er marineret i en blanding af timian, citronsaft og honning inden stegning, men du kan også vælge at give kødet et drys med din favorit-krydderiblanding inden stegning på panden.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 15. maj 2024 af SenseMyDiet
Nyhed!
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sød kartoffel

250 g sød kartoffel
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
salt og peber

Kylling

1 fed hvidløg
1 tsk. tørret timian
¼ citron
1 tsk. honning
salt og peber
2 kyllingebryst
1 spsk. olie

Grønne bønner

250 g grønne bønner
1 lille rødløg
1 spsk. persille
1 spsk. græskarkerner

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
½ tsk. honning
½ tsk. dijonsennep
salt og peber

Dip

1 dl fraiche, maks. 9 %
2 spsk. mayonnaise
½ tsk. paprika
1 tsk. sriracha chili sauce
1 nip sukker
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl sød kartoffel, og skær ud til grove fritter. Vend dem med olie, timian, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne og let sprøde. Vend dem et par gange under stegningen.
3
Pil og pres eller riv hvidløg fint. Bland det med timian, citronsaft, honning, salt og peber, og gnid blandingen på kyllingebryst. Lad det marinere i 15 minutter eller længere.
4
Steg kyllingebryst i olie på en pande i 6-7 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Lad det hvile i 5 minutter, og skær det eventuelt i skiver.
5
Skær enderne af de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl. Pil og hak rødløg. Hak persille.
6
Pisk olivenolie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen sammen med grønne bønner, rødløg og persille. Top med græskarkerner.
7
Bland fraiche og mayonnaise med paprika, og smag dippen til med sriracha chilisauce, sukker, salt og peber.
8
Anret kyllingebryst på en tallerken sammen med søde kartoffelfritter, dip og grøn bønnesalat, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne bønner; rødløg; sød kartoffel
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; græskarkerner; mayonnaise; olie
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; honning; hvidløg; hvidvinseddike; paprika; persille; salt og peber; sriracha chili sauce; sukker; tørret timian
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt