Maskeret blomkål med rejer, æg og ærter

Det maskerede blomkål med rejer, æg, ærter og den velkendte dilddressing er en elsket dansk klassiker fra mormors køkken. Kirsten Hüttemeier var begejstret for retten og foreslog den som frokostret i weekenden eller forret til en større middag. Det var også sådan retten blev brugt op gennem 1980’erne, hvor den fik en renæssance. Vi sætter den på menuen igen, for den er både nem at lave, smuk at se på samt smagfuld og mættende.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 8. november 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

½ blomkål, rå
1 æg
1 tomat
1 spsk. citronsaft
130 g rejer
100 g grønne ærter, dybfrost

Dressing

½ håndfuld dild
20 g mayonnaise
60 g fraiche, maks. 9 %
1 tsk. karrypulver
½ tsk. sennep
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog blomkål i letsaltet vand i 12-15 minutter til det er mørt. Afkøl
2
Kog æg til hårdkogte, del i både og skær tomat i både.
3
Hak dild og rør sammen med mayonnaise, fraiche, karry, sennep og smag til med salt og peber.
4
Hæld citronsaft over blomkålen, og hæld derefter dressingen på.
5
Læg skiftevis æg og tomater rundt om blomkålen.
6
Kom rejer og ærter på toppen, og pynt eventuelt med friske krydderurter.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug edamamebønner i stedet for rejer, hvis du ønsker at spise vegetarisk.
Tip #2
Brug persille eller purløg i stedet for dild.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; grønne ærter, dybfrost; tomat
Håndfuld 3:Rejer; æg
Fedt:Mayonnaise
Smagsgivere:Citronsaft; dild; karrypulver; salt og peber; sennep
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:555555
Fedt:30 g30 g
Kulhydrat:24 g24 g
Kostfibre:13 g13 g
Protein:44 g44 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt