Medister med brun sovs, kartofler og ærter

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 21. februar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler og grøntsager

250 g kartofler
1 porre
300 g grønne ærter, dybfrost

Stegt medister

20 g smør
250 g medister maks. 12 %

Pandesovs

1 bouillon, terning
10 g smør
2 spsk. hvedemel
salt og peber
madkulør
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl og kog kartofler i letsaltet vand til de er møre. Gem kogevandet til sovsen.
2
Smelt smør i en pande og steg medister ved mellem til lav varme i cirka 10 minutter på hver side. Læg på medisteren på en tallerken.
3
Opløs bouillonterning i 4 deciliter af det varme kogevand fra kartoflerne.
4
Smelt smør til sovsen i samme pande, du har stegt medister i. Drys melet ud over det smeltede smør og rester fra stegningen af medister og rør det godt sammen. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og kog sovsen op. Lad sovsen koge lidt ind og smag til med salt og peber. Kom den mængde sovsekulør i, du ønsker. Justér konsistensen undervejs med kogevand fra kartoflerne eller mælk. Læg eventuelt medisteren tilbage i panden med sovs, så den holder sig varm.
5
Rens porre grundigt og skær i skiver og kom dem i en skål. Kom også ærter i en skål. Overhæld porrer og ærter med kogende vand og lad dem stå i et par minutter. Si dem fri for vand.
6
Servér medister sammen med ærter, porre, kartofler og sovs.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; porre
Håndfuld 3:Medister maks. 12 %
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; madkulør; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt