Mørbradsstrimler i sur-sød sauce med grøntsager og ris

En af de måder, hvorpå det asiatiske køkken brillerer, er balancegangen mellen det sure, det søde og det salte. Et af de bedste eksempler på netop den balancegang er en klassisk sur-sød sauce. En hjemmelavet sur-sød sauce smager skønt. Her bliver den ledsaget af masser af grøntsager og svinemørbrad i strimler. Du kan dog også fint benytte andre udskæringer som skinkesmåkød eller kotelet skåret i strimler.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 22. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

40 g ris

Mørbrad i sur-sød sauce

130 g svinemørbrad
½ rødløg
1 fed hvidløg
100 g broccoli, rå
100 g blomkål, rå
½ peberfrugt
1 spsk. ketchup
2 ½ tsk. sojasauce
1 tsk. eddike
1 tsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
½ dl vand
1 tsk. majsstivelse
1 knsp. peber, hvid
1 spsk. olie
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Afpuds svinemørbrad, og skær den i strimler.
3
Pil rødløg, og skær det i tynde både. Pil og hak hvidløg. Skær broccoli og blomkål i små buketter, og del dem 1-2 gange på langs. Skær peberfrugt i grove tern.
4
Bland ketchup, soja, eddike, fiskesauce, sukker, vand, majsstivelse og hvid peber i en skål.
5
Steg hvidløg i olie i en wok eller på en stor pande, til det så småt bliver gyldent. Tilsæt kødstrimler, og brun dem ved høj varme. Tilsæt nu grøntsager, og steg videre i et par minutter, til kødet er gennemstegt og grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend saucen i, og smag til med ekstra fiskesauce eller hvid peber hvis nødvendigt.
6
Servér med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; broccoli, rå; peberfrugt; rødløg
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Håndfuld 4:Majsstivelse; ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Eddike; fiskesauce; hvidløg; ketchup; peber, hvid; sojasauce; sukker
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt