Ossobuco med gremolata og blomkål-kartoffelmos

Forstil dig at komme hjem, træde ind ad hoveddøren og blive mødt af en lækker duft af simreret. Bouillon, rødvin, laurbærblade og timiankviste i en skøn forening, der til sammen småkoger sig frem til en kraftig og lækker sauce. Sådan er det med denne opskrift på ossobuco med gremolata og blomkål-kartoffelmos. En klassisk italiensk opskrift med saft og kraft til de lange efterårsaftener. Lav den en dag, hvor du har god tid til at lade retten simre i mange timer.

Tid i alt: 200 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 8. oktober 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ossobuco

2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
2 tomater
1 bouillon, terning
1 dl kogende vand
350 g okseskank
2 tsk. olie
2 spsk. hvedemel
1 dl rødvin
2 laurbærblade
3 kviste frisk timian
salt og peber

Blomkål-kartoffelmos

200 g kartofler
½ blomkål, rå
salt og peber

Gremolata

1 citron
1 dl krydderurter efter eget ønske
1 fed hvidløg
20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på fedtstofferne og skruet op for grøntsagerne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Pil og skær løg i kvarte og hvidløg i skiver. Skræl gulerødder. Skær gulerødder og bladselleri i skiver og tomat i tern.
2
Opløs bouillonterning i kogende vand.
3
Find de tykke sener på kødet og skær et lille snit i hver sene. Brun kødet i 1 teskefuld olie i en stegegryde. Tryk eventuelt kødet ned på panden med en grydeske, så det bliver stegt jævnt på hele fladen. Læg kødet på en tallerken.
4
Kom 1 teskefuld olie i samme gryde og svits så løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i 4-5 minutter. Kom kødet ovenpå grøntsagerne og drys mel på. Vend kødet godt rundt i grøntsagerne. Kom så tomat, bouillon, rødvin, laurbærblade og timiankviste i. Krydr med salt og peber. Lad retten simre under låg i cirka 2,5-3 timer.
5
Skræl og skær kartofler i tern. Del blomkål i buketter og skær stokken i tern. Kog kartofler og blomkål helt møre i cirka 15 minutter i en gryde med vand. Hæld vandet fra og mos med et piskeris. Smag til med salt og peber.
6
Riv den gule skal fra citronen med et rive- eller et juliennejern. Hak krydderurterne fint og pres hvidløg. Riv parmesanosten. Bland så citronskal, krydderurter, hvidløg og parmesanost til en gremolata.
7
Servér ossobucoen med grøntsager, blomkål-kartoffelmos og gremolata. Læg citronskiver ved.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan tilberede retten i ovnen i et fad med låg ved 200 grader i 3-4 timer.
Tip #2
Kom en sjat mælk eller fløde i blomkål-kartoffelmosen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Bladselleri; blomkål, rå; gulerod; løg; tomat
Håndfuld 3:Okseskank
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; citron; frisk timian; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; laurbærblad; rødvin; salt og peber
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6451290
Fedt:21 g42 g
Kulhydrat:49 g98 g
Kostfibre:12 g24 g
Protein:51 g102 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt