Ovnbagt laks med knuste sprøde kartofler og blomkålssalat

Tid i alt: 75 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. juli 2025 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Knuste bagte kartofler

250 g små kartofler
1 spsk. olie
salt

Bagt laks

250 g fersk laks
¼ citron
1 tsk. olie
1 tsk. flydende honning
salt og peber

Blomkålssalat

½ blomkål, rå
½ rødløg
100 g edamamebønner, bælgede fra frost
100 g græsk yoghurt 10 % eller derover
1 fed hvidløg
1 tsk. flydende honning
1 tsk. citronsaft
1 knsp. karrypulver
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 13 minutter og hæld vandet fra. Læg bagepapir på en bageplade og pensl bagepapiret med halvdelen af olien. Krydr med salt. Kom kartoflerne på bagepladen og mos dem flade med bunden af et glas. Fordel kartoflerne ud på bagepladen. Pensl så overfladen med resten af olien og krydr med salt. Bag de knuste kartofler i cirka 45 minutter tli de er blevet gyldne og sprøde.
3
Kom bagepapir i bunden af et ovnfast fad og læg laksestykkerne på. Dryp citron over og pensl så med olie. Dryp derfefter honning på og krydr med salt og peber. Bag i samme ovn som kartoflerne - sæt laksen ind, når der er cirka 15 minutter tilbage af kartoflernes tilberedningstid.
4
Del blomkål i små buketter og skær rødløg i tynde halve ringe.
5
Optø edamamebønnerne ved at hælde kogende vand over dem. Dræn dem fri for væske. Vend blomkål, rødløg og edamamebønner sammen.
6
Kom græsk yoghurt i en skål og pres hvidløg i. Kom derefter honning og citronsaft ved og smag til med karry, salt og peber.
7
Servér laksen sammen med de bagte kartofler, blomkålssalat og dressing til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; rødløg
Håndfuld 3:Edamamebønne, bælget fra frost; fersk laks
Håndfuld 4:Små kartofler
Fedt:Græsk yoghurt 10 % eller derover; olie
Smagsgivere:Citron; citronsaft; flydende honning; hvidløg; karrypulver; salt; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt