Pita med krydrede oksestrimler, spidskål, forårsløg og spicy dressing

Pitabrød med fyld er en nem og velsmagende måde, hvorpå du kan få gjort kål på diverse grøntsager fra køleskabets gemmer. Her er der blandt andet brugt spidskål og gulerod, men både salatblade, spinat, rødløg, tomat, agurk, ærter samt andre kålsorter er også gode i. Det her pita med fyld smager af hjemmelavet fastfood på grund af de shawarmakrydrede oksestrimler og en hjemmelavet hvidløgsdressing med chili og paprika.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 21. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Oksekød

130 g skært oksekød
1 spsk. olie
¼ tsk. spidskommen
½ tsk. paprika
¼ tsk. hvidløgspulver
1 knsp. stødt kanel
salt og peber

Dressing

½ fed hvidløg
½ dl fraiche, maks. 9 %
1 tsk. ketchup
¼ tsk. paprika
1 tsk. sriracha chili sauce
salt og peber

Andet

50 g spidskål
2 forårsløg
1 gulerod
1 spsk. persille
1 fuldkornspitabrød
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær oksekød i tynde strimler, og brun dem i olie. Tilsæt krydderier, og steg videre i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber, og sæt til side.
2
Pil og pres eller riv hvidløg fint. Smag fraiche til med hvidløg, ketchup, paprika, chilisauce, salt og peber.
3
Snit spidskål og forårsløg. Skræl gulerod, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den. Hak persille. Bland det hele i en skål.
4
Lun pitabrød i ovn eller brødrister.
5
Fordel fyldet i det lune pitabrød, og servér eventuelt overskydende grønt i en skål ved siden af.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; gulerod; spidskål
Håndfuld 3:Skært oksekød
Håndfuld 4:Fuldkornspitabrød
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; hvidløgspulver; ketchup; paprika; persille; salt og peber; spidskommen; sriracha chili sauce; stødt kanel
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt