Pølser med kartoffelsalat og snackgrønt

Både pølser og kartoffelsalat hører til blandt favoritterne, når der skal grillmad på danskernes middagsborde. Det er en både nem og økonomisk spise, og da kartoffelsalaten kun bliver bedre af at blive tilberedt på forhånd, er der god grund til at være godt forberedt. Dermed skal pølserne blot steges på en varm grill eller på panden, og så er der nem og lækker aftensmad på ganske kort tid.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 15. maj 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartoffelsalat

130 g kartofler, nye danske
1 forårsløg
1 spsk. purløg
¾ dl fraiche, maks. 9 %
½ spsk. mayonnaise
¼ tsk. dijonsennep
salt og peber

Grønt

1 gulerod
¼ agurk
4 radiser

Pølser

2 frankfurterpølser
1 tsk. olie

Andet

2 tsk. sennep
2 tsk. ketchup
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 6-7 minutter, til de er møre. Afkøl, og skær dem i tern.
2
Snit forårsløg og purløg.
3
Rør forårsløg og purløg sammen med fraiche, mayonnaise og sennep. Smag dressingen til med salt og peber, og vend den i kartoflerne. Sæt på køl, til den skal serveres.
4
Skræl gulerod, og skær den i stave. Skær agurk i stave, og trim eventuelt radiser.
5
Grill eller steg pølser i olie på en pande.
6
Servér pølser med sennep, ketchup, kartoffelsalat og grønt.

Tips og gode råd

Tip #1
Smag eventuelt dressingen til med citronsaft og sød fransk sennep.
Tip #2
Kog gerne kartoflerne i god tid - eventuelt dagen før.
Tip #3
Forårsløg kan erstattes med finthakket eller revet løg.
Tip #4
Spis grøntsagerne som mellemmåltider i løbet af dagen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; gulerod; radise
Håndfuld 3:Frankfurterpølse
Håndfuld 4:Kartofler, nye danske
Fedt:Mayonnaise; olie
Smagsgivere:Dijonsennep; ketchup; purløg; salt og peber; sennep
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:650650
Fedt:44 g44 g
Kulhydrat:44 g44 g
Kostfibre:6 g6 g
Protein:21 g21 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt