Spidskålswrap med cremet tunsalat og mango

Prøv denne lækre og kalorielette opskrift på spidskålswraps fyldt med cremet tunsalat, frisk mango og sprøde grøntsager. Perfekt som en sund frokost eller aftensmad, der er rig på protein og fuld af smag. Med kun 395 kcal per portion får du et mættende måltid, der både er nemt at lave og ideelt til en balanceret livsstil.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 27. december 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tunsalat

½ løg
140 g tun i vand, konserves
3 hårdkogte æg
1 dl fraiche, maks. 9 %
20 g mayonnaise
1 tsk. chilisauce
salt og peber

Andet fyld

½ mango
½ peberfrugt
250 g spidskål
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Der skal bruges afkølede hårdkogte æg.

Sådan gør du

1
Hak løg fint. Fjern skallen og skær mango i tynde strimler. Skær også peberfrugt i tynde strimler.
2
Dræn tun for vand. Pil æg og skær i mindre stykker.
3
Kom tun, æg, løg, fraiche, mayonnaise, chilisauce, salt og peber i en skål og bland det til en ensartet tunsalat. Tunsalaten skal være godt krydret for at modsvare mængden af spidskål.
4
Læg to spidskålsblade per person oven på hinanden på et stykke madpapir. Fyld med mango, tunsalat og peberfrugt. Pak salatbladene tæt omkring fyldet til en rulle og pak den stramt ind i madpapir. Smør snippen af madpapiret, hvor wrappen lukker om fyldet, med lidt mayonnaise. Det får den til at klæbe, så madpapiret holder sig lukket omkring wrappen.
5
Skær kålwrappen i halve og nyd.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom bredbladet persille eller koriander i rullen.
Tip #2
Erstat tun med rejer eller kylling eller brug edamamebønner og tofu for en vegetarisk udgave.
Tip #3
Spidskål kan erstattes med iceberg eller romainesalat. Hvis du ikke kan få store nok blade ud af dit spidskålshoved til at lave en wrap, kan du snitte spidskålen fint og lave en salat i stedet for.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; peberfrugt; spidskål
Håndfuld 3:Hårdkogt æg; tun i vand, konserves
Håndfuld 4:Mango
Fedt:Mayonnaise
Smagsgivere:Chilisauce; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:395790
Fedt:21 g42 g
Kulhydrat:18 g36 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:31 g62 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt