Spinatpandekager med kylling, spidskål og dressing

Madpandekager med fyld kan få mundvandet til at løbe hos de fleste. Her er der brugt spinatpandekager, som glimrer med både smag og en flot grøn farve. Spinatpandekager er en fremragende måde, hvorpå du kan snige ekstra grønt ind i din aftensmad. Spinatpandekagerne smager skønt, som de er, men med fyld af saftig kylling, spidskål, ærter og en hjemmelavet dressing, så bliver der med garanti glæde ved middagsbordet.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 1. april 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fyld

2 kyllingebryst
1 spsk. olie
½ spidskål
50 g grønne ærter, dybfrost

Spinatpandekager

60 g spinatblade, rå
8 spsk. mælk, maks. 3,5%
2 æg
60 g hvedemel
1 nip salt
1 spsk. olie

Dressing

2 spsk. purløg
1 dl fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet lidt på håndfuld 4 og skruet op for håndfuld 3. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.
Bemærk: Bemærk, at ovntid ikke er noteret under tidsforbrug i opskriften, da ovntiden bliver brugt på at tilberede de øvrige ingredienser.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Brun kyllingebryst i olie på en mellemstor pande. Læg derefter kyllingebryst et ovnfast fad, og steg det færdigt i ovnen i cirka 15 minutter. Lad kødet hvile og skær det så i mundrette stykker.
3
Snit spidskål fint. Hæld kogende vand over ærterne, lad dem trække i det i et par minutter, og hæld vandet fra.
4
Blend spinat og mælk. Tilsæt æg, hvedemel og salt, og blend igen kortvarigt. Steg 2 pandekager i olie.
5
Hak purløg, og bland det med fraiche. Smag til med salt og peber.
6
Fordel kylling, spidskål, ærter og dressing i en pandekage, og fold den eventuelt sammen.

Tips og gode råd

Tip #1
Smag eventuelt dressingen til med et nip sukker, hvidløg eller chilisauce.
Tip #2
Lav eventuelt en stor portion spinatpandekager, og frys overskydende pandekager..
Tip #3
Kyllingebryst kan skiftes ud med andre slags proteiner.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; spidskål; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Kyllingebryst; æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Purløg; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5951190
Fedt:27 g54 g
Kulhydrat:38 g76 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:48 g96 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt