Sprød salatwrap med laks og avokado

Lav en frisk og sund salatwrap på kun 15 minutter. Denne opskrift kombinerer røget laks, avokado og sprøde grøntsager i en wrap baseret på Sense-spisekassemodellen. Med kun 500 kalorier per portion er den perfekt til vægttab eller en sund livsstil. Nem at tilpasse – nyd den som wrap eller salat. Perfekt til frokost eller let aftensmad!

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 29. december 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 æg
40 g kapers
½ peberfrugt
1 lille rødløg
1 avokado
1 spsk. citronsaft
4 spsk. fraiche, maks. 9 %
20 g mayonnaise
1 nip paprika
salt og peber
200 g salat, iceberg
160 g røget laks
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for fedtstofferne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Kog æg i cirka 6 minutter og kom det i koldt vand. Pil det.
2
Hak kapers groft. Skær peberfrugt og rødløg i tynde strimler.
3
Fjern skal og sten fra avokado og skær i tynde skiver. Dryp citronsaft over.
4
Mos ægget i en skål og bland med kapers, fraiche, mayonnaise, paprika, salt og peber.
5
Læg to til fire salatblade per person oven på hinanden på et stykke madpapir. Fyld med avokado, rødløg, laks, kapersdressing og peberfrugt. Pak salatbladene tæt omkring fyldet til en rulle og pak den stramt ind i madpapir. Smør snippen af madpapiret, hvor wrappen lukker om fyldet, med lidt mayonnaise. Det får den til at klæbe, så madpapiret holder sig lukket omkring wrappen.
6
Skær den i halve og nyd.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug store salatblade fra for eksempel icebergsalat, romainesalat eller spidskålsblade. Hvis du ikke kan få store nok blade ud af dit salathoved til at lave en wrap, kan du snitte salaten fint og lave en salat i stedet for.
Tip #2
Den nemmeste måde at frigøre de store salatblade fra et icebergsalat er ved at skære et par centimeter af bunden. Hold salathovedet under en kold vandhane, så vandet kan løbe ned mellem lagene. Efter lidt tid løsner bladene sig af sig selv.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Peberfrugt; rødløg; salat, iceberg
Håndfuld 3:Røget laks; æg
Fedt:Avokado; mayonnaise
Smagsgivere:Citronsaft; kapers; paprika; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:490980
Fedt:35 g70 g
Kulhydrat:17 g34 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:28 g56 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt