Stegt flæsk med persillesovs

Der er dømt dansk idyl for fuld udblæsning med denne opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Mon ikke denne ret står højt på favoritlisten i de fleste danske hjem? Her får du den helt, som den skal være, med stegeflæsk og opbagt persillesovs. De kogte kartofler har fået følge af porrer, blomkål, grønne bønner og ærter. Det ekstra grønne indslag højner bestemt kun retten, så du kan holde dig glad, mæt og lykkelig endnu længere.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 50 min.
Antal:
Udgivet d. 11. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartofler og grønt

400 g kartofler
2 porrer
1 blomkål, rå
300 g grønne bønner, dybfrost
2 dl grønne ærter, dybfrost

Flæsk

500 g svinekød, stegeflæsk
salt
10 g smør

Persillesovs

40 g smør
40 g hvedemel
5 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
2 dl persille
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Kartofler og grøntsager koges/dampes med en lille smule vand. Brug låg, som slutter helt tæt og skru ned for varmen, så snart det begynder at koge. På den måde sparer du energi, når du laver mad. Men det kræver mere opmærksomhed, ellers kan det brænde på.
Bemærk: Du kan fint tilberede lidt mere flæsk end i opskriften. Når du steger fedtet fra og lægger kødet på fedtsugende papir vil retten blive mere kalorielet end det, den beregnes til.

Sådan gør du

1
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde. Rens porrerne, skær dem i mindre stykker og læg dem ovenpå kartoflerne. Del blomkålen i store stykker og læg dem ved kartofler og porrer. Hæld 2 deciliter vand ved og læg et låg på, der slutter tæt. Bring vandet i kog på den højeste indstilling. Når det damper kraftigt, skruer du ned på den laveste indstilling og koger i cirka 15 minutter. Sluk for varmen og lad gryden stå.
2
Kom bønner og ærter i en lille gryde og hæld 1 deciliter vand ved og læg et låg på, der slutter tæt. Bring vandet i kog på den højeste indstilling. Når det damper kraftigt, skruer du ned på den laveste indstilling og koger i cirka 6-8 minutter. Sluk for varmen og lad gryden stå.
3
Krydr flæsket med salt. Smelt smør på en pande og brun flæsket ved høj varme. Vend dem jævnligt til de er godt brunede og skru så ned for varmen. Lad dem stege færdig mens du laver sovsen. Læg flæsket på fedtsugende papir, før du serverer det.
4
Smelt smør i en kasserolle og kom mel ved. Bland det godt til en melbolle og lad det svitse i et par minutter, så melsmagen forsvinder. Hæld lidt mælk ved lidt ad gangen og pisk godt til en jævn konsistens. Kom noget af kogevandet fra både kartofler og bønner i sovsen. Smag til med salt og peber. Hak persillen og vend den i sovsen. Kog den godt igennem.
5
Servér grøntsager og kartofler med en god portion sovs og et par skiver flæsk.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; grønne bønner, dybfrost; grønne ærter, dybfrost; porre
Håndfuld 3:Svinekød, stegeflæsk
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Persille; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:7703080
Fedt:47 g188 g
Kulhydrat:45 g180 g
Kostfibre:17 g68 g
Protein:34 g136 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt