Suppe med blåmuslinger, porre, fennikel og kartoffel

De fleste forbinder sandsynligvis supper med årets køligere måneder, men denne her suppe med blåmuslinger, porre, fennikel og kartoffel smager dejligt hele året. Blåmuslingerne koges først i tør cider, som herefter sigtes og danner base for suppen. Dertil kommer bouillon og en god sjat fløde, som sammen med førnævnte ingredienser bliver til en mundvandsfremdrivende muslingesuppe, som egner sig fint som weekend- eller gæstemad.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 2. august 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

250 g kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 fennikel
1000 g blåmuslinger, friske med skal
1 dl cider
1 spsk. olie
4 dl hønsekødsbouillon
1 dl fløde, 38 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl kartofler, kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Skær dem i mundrette stykker.
2
Pil og hak løg og hvidløg fint. Fjern porretop og -bund, og skyl den helt ren for jord. Del fennikel på langs, skær bunden fra, og snit resten fint.
3
Skyl og rens blåmuslinger godt, og kassér åbne muslinger, som ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet.
4
Bring cider i kog i en gryde, tilsæt blåmuslinger, og læg låg på. Kog dem i 4-5 minutter, til blåmuslingerne har åbnet sig. Kassér eventuelt lukkede blåmuslinger.
5
Afkøl blåmuslingerne, til de kan håndteres. Pil blåmuslingerne ud af skallerne, og hæld væden over i en ren beholder uden eventuelle sandrester fra bunden af gryden.
6
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til løgene er klare. Kom porre og fennikel ved, og steg videre ved svag til jævn varme i 4-5 minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt den sigtede kogelage fra blåmuslingerne, bouillon, fløde og kartofler, bring gryden i kog, og lad den simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.
7
Tilsæt blåmuslinger, anret suppen i dybe tallerkner, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Fennikel; løg; porre
Håndfuld 3:Blåmusling, frisk med skal
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; salt og peber
Nydelseselementer:Cider
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt