Torsk med pesto og parmaskinke med kartofler, peberfrugt og cherrytomater

Der er fuld smæk på farverne i det her mundvandsfremdrivende fiskefad, hvor et saftigt stykke torsk får både smag og sprødhed ved tilføjelsen af pesto og lufttørret skinke. I fadet får torskefileten desuden selskab af en kombination af sprøde kartoffelbåde, cherrytomater og peberfrugt krydret med timian og oregano, men du kan fint variere fiskens følgesvende med de grøntsager, du nu engang har ved hånden.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 20. september 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

130 g kartofler
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 peberfrugt
200 g cherrytomater
1 spsk. olie
1 drys tørret timian
1 drys tørret oregano
salt og peber
150 g torsk
2 spsk. oliebaseret pesto
1 skive parmaskinke
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl eller vask kartofler, skær dem i både, og kog dem i usaltet vand i 6-7 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.
3
Pil løg, og skær det i fine både. Knus det upillede hvidløg groft. Skær peberfrugt i grove tern. Kom det hele i et ovnfast fad sammen med cherrytomater, kartoffelbåde, olie, timian, oregano, salt og peber. Vend det godt sammen, og sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Vend en gang eller to undervejs.
4
Krydr torsk med salt og peber, fordel pestoen oven på, og vikl parmaskinke omkring den. Læg torsk i fadet med kartofler, og sæt det tilbage i ovnen i cirka 12 minutter, til fisken er tilberedt (se tip).
5
Servér straks.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Parmaskinke; torsk
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; oliebaseret pesto
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber; tørret oregano; tørret timian
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt