Æggekage med spinat og champignon dertil ristet rugbrød

En hjemmelavet æggekage er et klassisk hit med mange fordele. Ikke alene kan du få ryddet op i resterne, for det meste kan bruges i en æggekage, du får også masser af smag og mæthed – og så gør det heller ikke noget, at maden er klar på ganske kort tid, når der står æggekage på menuen. Her får du opskriften på en lækker æggekage med spinat og champignon, som du kan nyde til frokost eller aftensmad. Nyd den med et stykke ristet rugbrød smurt med pesto.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 16. februar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Æggemasse

60 g babyspinat
1 dl mælk, maks. 3,5%
1 tsk. majsstivelse
2 æg
salt og peber

Grøntsager

1 løg
100 g champignon, rå
1 tsk. olie
1 tsk. smør

Tilbehør

1 skive rugbrød
15 g oliebaseret pesto
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak spinat groft.
2
Pisk mælk med majsstivelse og pisk derefter æg i. Krydr med salt og peber og rør spinat i.
3
Hak løg og skær champignon i kvarte.
4
Opvarm en pande med olie og smør, og svits løg og champignon i 4-5 minutter.
5
Hæld æggemassen over, og lad det stege ved medium til lav varme indtil æggemassen har sat sig. Du kan eventuelt komme et låg på panden.
6
Rist rugbrødet.
7
Servér æggekagen med ristet rugbrød og pesto.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug gerne grøntsagsrester, hvis du har.
Tip #2
Du kan stege æggekagen færdig ved at komme den i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter. Din pande skal blot kunne tåle at komme i ovnen.
Tip #3
Pynt med friske krydderurter som for eksempel basilikum.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Babyspinat; champignon, rå; løg
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Majsstivelse; rugbrød
Fedt:Olie; oliebaseret pesto; smør
Smagsgivere:Salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:520520
Fedt:28 g28 g
Kulhydrat:37 g37 g
Kostfibre:12 g12 g
Protein:24 g24 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt