Ærtesalat med sprøde kikærter og æg

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 23. august 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sprøde kikærter

2 fed hvidløg
130 g kikærter, tilberedte
1 spsk. olie
½ tsk. chilipulver
salt og peber

Andet

1 æg
½ avokado
1 hjertesalat
50 g grønne ærter, dybfrost

Dressing

½ dl frisk mynte
½ citron
30 g fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Hak hvidløg fint.
3
Dræn kikærterne og dup dem tørre. Vend dem med olie, hvidløg, chilipulver, salt og peber. Læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i 30-40 minutter til de har taget lidt farve.
4
Kog æg i 6-7 minutter. Hæld koldt vand over og pil. Del æg i halve eller mindre stykker.
5
Hak mynte, riv citronskal og pres citronsaft i en skål. Bland fraiche, mynte, citronskal, citronsaft, salt og peber til en dressing.
6
Fjern sten og skal og skær avokado i skiver eller tern. Skær salat i strimler. Læg ærterne i kogende vand i et par minutter. Dræn dem fri for vand.
7
Anret salat, ærter og avokado på en tallerken. Kom æg og kikærter på toppen. Dryp dressing over.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; hjertesalat
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt; æg
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Chilipulver; citron; frisk mynte; hvidløg; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt