Asiatisk oksekød med grøntsager og ris

Elsker du også asiatisk mad? Så glæd dig til denne opskrift på en skøn ret med masser af smag, der sender dig direkte til de små madboder i Vietnam og Thailand., hvor madmor serverer helt enkle og friske retter direkte fra wokken. Du får asiatisk oksekød med peberfrugt og spidskål og til sidst et drys hakkede cashewnødder på toppen – så har du en ret, der tilfredsstiller alle sanser. Det er enkel madlavning, når det er bedst.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 20. april 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

30 g fuldkornsris, rå
15 g cashewnødder
140 g skært oksekød
1 tsk. olie
1 tsk. fiskesauce
1 dl kokosmælk light
1 tsk. rød karrypasta
4 kaffir limeblade
salt og peber
1 tsk. sukker
½ peberfrugt
100 g spidskål
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene møre efter anvisning på pakken, og sæt dem til side.
2
Hak eventuelt cashewnødderne groft, og rist dem på en tør pande til de er gyldne. Sæt dem til side.
3
Skær kødet i strimler, og vend dem sammen med olie og fiskesauce.
4
Kog kokosmælk og karrypasta sammen i 5-6 minutter i en pande eller wok.
5
Tilsæt oksekødet, og rør rundt så kødet steges på alle sider. Tilsæt Kaffir blade og lad retten simre i et par minutter.
6
Smag til med salt, peber og sukker, og eventuelt mere karrypasta.
7
Skær peberfrugt og spidskål i strimler, og vend dem i. Lad retten simre i yderligere et par minutter.
8
Server oksekød med grønt sammen med ris. Top op med hakkede cashewnødder.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge gullashstrimler, flanksteak, minutbøf eller andet skært oksekød.
Tip #2
Du kan bytte oksekød til magert svinekød eller kylling.
Tip #3
Hvis du spiser vegetarisk, kan du bruge bønner, linser eller andre vegetabilske kilder til protein, i stedet for kød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Peberfrugt; spidskål
Håndfuld 3:Skært oksekød
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Cashewnød; olie
Smagsgivere:Fiskesauce; kaffir limeblad; rød karrypasta; salt og peber; sukker
Mælkeprodukter:Kokosmælk light

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:620620
Fedt:30 g30 g
Kulhydrat:41 g41 g
Kostfibre:7 g7 g
Protein:39 g39 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt