Bagt æggekage med porre, champignon og salatost

Drømmer du om en lækker, let og økonomisk ret, der gør ganen glad med hver en bid? Så er denne her opskrift på bagt æggekage med porre, champignon og salatost ideel til din næste kulinariske kreation i køkkenet. I denne opskrift bliver æggemassen kombineret med sauterede porrer og champignon, der tilføjer smagsmæssig dybde og tekstur til hver bid, mens den salte og smagfulde salatost binder hele herligheden sammen. Dertil friske krydderurter og ristet rugbrød.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 9. oktober 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Æggekage

1 porre
100 g champignon, rå
40 g salatost, maks. 30+/17 %
3 æg
½ dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
1 spsk. olie

Tilbehør

1 spsk. purløg
1 spsk. persille
1 skive rugbrød
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Rens porre fri for jord, og skær den i ringe. Rens champignon, og skær dem i skiver. Smuldr salatost groft.
3
Pisk æg med mælk, og krydr med salt og peber.
4
Steg porre i olie på en pande ved jævn varme i 2 minutter. Sæt til side. Steg nu champignon på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Fordel porre og champignon i et lille ovnfast fad, hæld æggeblandingen over, og top med salatost. Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen har sat sig.
5
Snit krydderurterne, og rist rugbrødet.
6
Fordel krydderurter på æggekagen, og servér med ristet rugbrød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; porre
Håndfuld 3:Salatost, maks. 30+/17 %; æg
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Olie
Smagsgivere:Persille; purløg; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt