Big Mac Taco – Tortilla-oksekødsrulle med ost, salat og dressing

Hvis du følger med i de forskellige trends på TikTok og Instagram, er du måske faldet over en Bic Mac Taco eller en Big Mac Tortilla. Det er også den, der har været inspirationen til denne tortillawrap, som er fyldt med de bedste elementer fra en traditionel Bic Mac, selvom ingen kender opskriften bag den populære Big Mac sauce. Denne udgave indeholder da også cirka samme mængde kalorier som en traditionel Bic Mac, men mætter i flere timer. Prøv den som et familieprojekt med børn eller børnebørn.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 3. juni 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fyld

70 g salat, iceberg
1 stk. tomat
2 forårsløg

Dressing

50 g syltede agurker
60 g fraiche, maks. 9 %
1 tsk. ketchup
½ tsk. sennep
salt og peber

Stegt wrap

1 fuldkornstortillawrap
140 g hakket oksekød, 8-10 %
salt og peber
1 tsk. smør
20 g ost, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær salat i strimler og tomat i små stykker. Skær forårsløg i tynde skiver.
2
Hak syltede agurker fint - gem lidt til pynt - og bland med fraiche, ketchup, sennep, salt og peber.
3
Læg tortillawrappen fladt på et bræt eller et bord og pres oksekødet fast på overfladen i et tyndt jævnt lag. Krydr med salt og peber.
4
Varm en pande godt op og smelt smør. Læg tortillaen med oksekødet nedad i panden og lad den ligge i cirka 2-3 minutter til kødet er brunet. Vend wrappen med en bred paletkniv. Du kan også vende den ved hjælp af en tallerken. Læg en tallerken ned i panden og vend panden om, så tortillaen kommer til at ligge på tallerkenen med kødet opad. Nu kan du glide tortillaen over på panden igen. Drys ost på det stegte kød og lad tortillaen brune i cirka 1-2 minutter.
5
Læg oksekødswrappen på en tallerken med oksekødet og ost opad. Fyld så salat, tomat og forårsløg på i en bred stribe på midten. Hæld dressing ud over. Pynt med lidt syltede agurker.
6
Saml wrappen og luk den med sølvpapir i den ene ende.
7
Servér straks.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom en smule chilisauce i dressingen eller på den færdige wrap.
Tip #2
Hvis du gerne vil have ekstra smag i din dressing, kan du komme lidt hvidløgspulver, paprika og hvidvinseddike i.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; salat, iceberg; syltet agurk; tomat
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 8-10 %
Håndfuld 4:Fuldkornstortillawrap
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Ketchup; salt og peber; sennep
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:625625
Fedt:30 g30 g
Kulhydrat:38 g38 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:45 g45 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt